Fördjupningskurs i minutfilm

Det skrivna språket i all ära, men hur häftigt är det inte att uttrycka sig genom rörlig bild och ljud?
För att få till det krävs det hantverksskicklighet som kommer av träning. Vill du gymma film med Gustav Bengtsson, en kreatör med många kortfilmer på sitt CV?

Vi tänker oss formatet minutfilm är spännande, då det handlar om att göra och känna – och att det inte blir för stor apparat att dra igång. Du kanske till och med kan få ihop en spännande minutfilm helt själv…

Men själv är inte alltid stark har vi fått lära oss och med denna cirkel hoppas vi skapa en dynamisk grupp där vi tillsammans stärker varandra i våra egna personliga processer. Vi kollar på minutfilm i, vi pratar tekniska grejer som vissa plug-in:s, pratar om att jobba med olika referensbilder osv. Denna cirkel strävar efter att göra en minutfilm på egen hand men att processen delas på digitala gruppmöten.

Kursen förutsätter att du har ett klippprogram du är bekväm i samt har lite erfarenhet av att filma. Genom att skriva upp sig på kursen blir det också ett kvitto på att du verkligen vill få det gjort. Kursen är gratis för medlemmar i Sfilm och kostar 200 kronor för icke-medemmar.

Vi träffas digitalt på torsdagar kl 18-20:30, datumen 16 mars, 23 mars och 30 mars

Anmäl dig här: https://forms.office.com/e/jjBHpwpw6m (senast 9:e mars)

Folkbildningsaktivitet i samarbete med Kulturens.