Vi välkomnar Karlstads Globala Gymnasium till Sfilm

På det senaste styrelsemötet antogs skolan som ny medlem.
Karlstads Globala Gymnasium har Medborgarskolan som är huvudman. Det främsta syfte med skolan är att bedriva allmännyttig verksamhet genom att skapa ett kvalitetsgymnasium som ett komplement till andra gymnasieskolor. Medborgarskolan som är ett studieförbund med humanistisk värdegrund som är partipolitiskt och religiöst obunden.
Samhällsvetenskapsprogrammet – Inriktning beteendevetenskap med medieprofil

Fotografiet och filmen tar en stor plats i våra liv och är viktiga när det handlar om att berätta om vår omvärld, förmedla känslor, budskap eller helt enkelt bara för att underhålla oss en stund.
Samhälle, Foto, Film är en möjlighet för dig som har ett intresse av foto och/eller film och vill jobba lite mer kreativt, men som samtidigt vill läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap och få med dig alla behörigheter och full meritpoäng.

Du läser enligt samma poängplan som Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap och genomför samma internationella klassresa. Vår foto/film-profil innebär helt enkelt att du som elev ges möjlighet att byta ut 1-3 kurser inom programmet och istället läsa foto eller film (eller båda).

Så här fungerar det
Under dina tre år år kommer du vid olika tillfällen få välja mellan tre kurser, en som är kopplad till medieprofilen och en som är inriktad på samhälls- eller beteendevetenskap. Du kan kombinera kurserna helt fritt och behöver alltså inte välja en ”ren” profil. Perfekt för dig som vill jobba mer kreativt och skapande med foto och film.

Webbsida: Globala Gymnasium
I Karlstad hittar du gymnasiet här: Gustaf Anders Gata 7A