Gör film

Film ska göras av alla

Genom att starta en filmcirkel kan ni tillsammans se och diskutera film, göra kortfilm, träna manusskrivning eller filmklippning ihop. Som medlem får du tillgång till våra inspirerande kursplaner “hjälp att starta studiecirkel” Har du ingen förening har vi en guide för hur man startar en förening och ansluter den till Sfilm. Vi utlyser även stipendier för våra medlemmar och vi presenterar filmskolor som vi samarbetar med.

Nyheter

Sfilms stipendier hösten 2023

Fram till den 15 november 2023 finns möjlighet för dig som är medlem hos Sveriges…

Läs mer


Vi välkomnar Glokala Folkhögskolan som ny medlem!

Glokala Folkhögskolan finns i Malmö på Lantmannagatan 34. Skolan bedriver bland annat två…

Läs mer


Medlemsträff september

Den 26 september 18.30-20.00 är det dags för en ny medlemsträff. Den första timmen gästas…

Läs mer


Studiecirkel

Starta en studiecirkel

Sfilm uppmuntrar till att göra sina filmprojekt som studiecirklar via oss i samarbete med Kulturens Bildningsförbund, ett studieförbund för kulturutövare. Som medlem hos oss, har du möjlighet att starta en studiecirkel för filmproduktion. Det går även bra att starta en studiecirkel i något annat ämne man är intresserad av. Huvudsaken är att ni är en grupp på minst 3 personer som samlas för att skapa och lära er något tillsammans.

Starta studiecirkel

Du kan cirkla som enskild medlem eller genom din filmförening. Vill ni anslutna er förening till Sfilm?

Föreningsmedlemskap

Stipendier

Sök Sfilms stipendier

Sveriges Filmförbund (Sfilm) utlyser årligen stipendier som alla våra medlemmar kan söka. Vi ser att det ofta finns behov av resurser för att förverkliga idéer och filmprojekt. Sfilm vill därför stötta våra medlemmar så att idéerna kan bli verklighet. Eftersom det finns olika typer av behov, delar vi ut olika typer av stipendier, ibland flera gånger under året och ibland löpande.

Följ oss därför på sociala medier och kika in här ofta för att inte missa en utlysning. Information om när nästa stipendium utlyses kommer att publiceras under nyheter. Som medlem får du dessutom info om utlysningarna allra först via vårt nyhetsbrev.

Läs mer

Filmföreningar

Filmskolor


Vill du vara med oss? Hör av Dig!

Sfilms styrelse arbetar ideellt och vi välkomnar alltid fler goda krafter i vårt lag. Om du är filmintresserad, vill göra en insats för en bra sak, mejla oss kort om varför du tycker det är viktigt och roligt att vara med oss i vårt arbete.

Kontakta oss