Se film

Film ska ses av alla

Sfilm, Sveriges Filmförbund arrangerar årligen filmfestivaler, filmvisningar, filmseminarium med mera. Vi initierar dialog och stimulerar utbyte mellan filmskapare oavsett nivå och bakgrund. Vi hyllar icke kommersiella kortfilmer i alla genrer och arbetar för jämställdhet, mångfald och en breddad representation inom filmkulturen.

Nyheter

Utvalda till Novemberfestivalen 2022

Utvalda till Novemberfestivalen 2022 Sveriges filmförbund fick i år uppdraget att ansvara…

Läs mer


LadyBugShortFilmMarathon under kulturnatten i Göteborg

LadyBugShortFilmMarathon under kulturnatten i Göteborg För 14:e året i rad visar LadyBug…

Läs mer


Föreläsning på Dunkers kulturhus i Helsingborg

Föreläsning på Dunkers kulturhus i Helsingborg Göran Du Rées, professor, filmare och…

Läs mer


Sveriges Kortfilmfestival

Sveriges äldsta filmfestival

Sveriges Kortfilmfestival, SKFF, arrangeras av Sfilm sedan 1957 och är Sfilms flaggskepp. SKFF utvecklas ständigt och med ett nationellt intag hyllar vi Sveriges bästa icke kommersiella kortfilmer. SKFF skapar möjligheter för alla att gå på seminarium, föreläsningar, visa sina filmer och tävla inom Individuella klassen, Filmskoleklassen och SM i Minutfilm. På så vis skapas broar, initieras dialog som stimulerar till utbyte mellan alla filmskapare och filmintresserade.

Sveriges Kortfilmsfestival

Kortfilmsdagen

Kortfilmsdagen firar filmens födelsedag

Varje år den 28 december firar Sfilm filmens födelsedag med ett collage av kortfilmer. Detta gör vi i samarbete med LadyBug Festival på Bio Roy i Göteborg.

Kortfilmsdagen

Minut­filmsfestivalen

Festivalen arrangeras varje år i tre städer

Minutfilmsfestivalen är ny, men dess ursprung är en Minutcup som SFilm anordnade i samband med SFV-Festivalen på 80-talet. Minutfilmsfestivalen görs som en tävling i cupformat i tre städer i November. Publiken engageras och fungerar som jury, vilket är både roligt och uppskattat.

Minutfilmsfestivalen

UNICA

UNICA - världsorganisation för film och video

UNICA, UNION INTERNATIONALE DU CINÉMA, är sedan 1931 världsorganisationen för alla nationella icke-kommersiella filmförbund som i sin tur är representerade via UNICA i FN-organet UNESCO. UNICAs målsättning är i korthet “Promoting Non-Commercial Film & Video Making” och deras filmfestival arrangeras årligen i ett av de 30 medlemsländerna. Varje medlemsland tävlar varje år på plats med ett urval av sitt förbunds kortfilmer och erhåller en guldmedalj från UNICA, att hedra en person som gjort speciella insatser för främjandet av icke-kommersiell film i sitt land.

UNICA

Filmfestivaler

Länkar till filmfestivaler

Här hittar du länkar till både svenska och internationella filmfestivaler.

Andra filmfestivaler

Vill du vara med oss? Hör av Dig!

Sfilms styrelse arbetar ideellt och vi välkomnar alltid fler goda krafter i vårt lag. Om du är filmintresserad, vill göra en insats för en bra sak, mejla oss kort om varför du tycker det är viktigt och roligt att vara med oss i vårt arbete.

Kontakta oss