Dream on Nykvarn

Den 16 mars var det premiär på Hagabion i Göteborg. I en slutsåld salong bjöds det både på förmingel och eftersnack med regissörerna Vera Hamnebo och Sofia Eden, producenten Inez Petterson och moderatorn Beatrice Garcia. På plats var även tre av skådespelarna, Lovisa Samuelsson, Paul Gezelius och Matheo Lindberg Vivien, samt flera från teamet. Filmen visades i samband med satsningen Öppen Salong som ger möjlighet för unga amatörfilmare att visa sina filmer för en publik.

Dream on Nykvarn har gjorts med stöd från Sfilm och är den första filmen som Vera och Sofia gör ihop efter folkhögskoletiden där de studerade skådespeleri ihop. Förhoppningsvis har filmen även en visning i maj på Capitol i Göteborg i samband med KulturUngdoms filmdag, samt i Nykvarn någon gång i slutet av sommaren.

Om filmen:
Bästa vännerna Alice och Ebba sitter utanför folkets park. Det är sommarlovets första kväll och avundsamheten över att niorna precis firat sin avslutning väcker känslor hos Ebba som Alice inte verkar förstå sig på. Ebba är trött på småstaden Nykvarn och längtar till att börja gymnasiet i Stockholm men för Alice lockar något annat, killarna. När Gurra, Hugo och Axel dyker upp får Ebba inte längre ha Alice för sig själv och hon tvingas med på saker hon egentligen hade velat slippa, men hur berättar man för sin bästa vän hur man egentligen känner?

Om regissörerna:
Regissörerna Vera Hamnebo och Sofia Edén lärde känna varandra på Katrinebergs Folkhögskola 2020 och har tillsammans skrivit och regisserat Dream on Nykvarn, deras första projekt ihop efter folkhögskoletiden. Vera kommer från Göteborg och pluggar nu skådespeleri på Balettakademin i Stockholm. Sofia är uppvuxen i Nykvarn, där filmen är inspelad, och pluggar nu konstvetenskap på Stockholms universitet.

Den 16 mars hade Dream on Nykvarn premiär på Hagabion
20240618