Vi är glada att välkomna Kulturskolan i Laholm som medlemmar i förbundet!

Här berättar skolan lite om sig själva

Kulturskolan i Laholm är en relativt liten skola, men vi är breda i vårt utbud. 2023 kunde vi erbjuda 50 olika ämnen till våra elever. Vi har ca 350 elever inskrivna i olika frivilliga kurser varav 25 lär sig något filmrelaterat ämne. Det kan vara film, animation eller musik för film.
Våra lärare servar även vårt lokala gymnasium med kurser i Digitalt skapande och Estetisk kommunikation, där film är ett givet inslag. Kulturskolan bedriver även lovverksamhet i film tillsammans med vår fritidsledarverksamhet.
I skolans projektverksamhet där vi riktar oss mot förskola och grundskola möter vi varje år ca 600 elever. I år har vi t ex ett animationsprojekt som riktar sig mot alla 5 åringar i kommunen.

Film (10-19 år)
Du får lära dig de olika stegen för att göra film. Allt från idé och manus till inspelning och redigering. Vi skapar egna berättelser och arbetar i olika filmstilar och genrer. Vi lär oss hur kameran fungerar, fixar bra ljud och sätter stämningsfullt ljus. Efter inspelningen sätter vi i redigeringen samman alla delarna till färdig film och lägger till specialeffekter, ljud, musik och texter. Vi arbetar även med 360-kameror och VR-headset, livesändningsutrustning, greenscreen m.m. Vi tittar på film för att få inspiration till det egna filmskapandet och du får möjlighet att också visa dina egna färdiga filmer för publik på stor duk!
Animation kan vara det som vi kallar för tecknad film, men det kan också vara 3D-animation eller varför inte film där t ex legofigurer eller gubbar gjorda i lera får spela huvudrollen. Din egen idé blir till ett manus och figurer som sedan animeras. Vi arbetar med appar, teknik och program som är anpassade efter åldersgrupperna.

Kulturskolan i Laholm
Besöksadress: Skottegränd 3
Telefon 0430-154 29

20231005