Vi välkomnar Kaggeholm som ny medlemsskola

Kaggeholms folkhögskola utbildar inom Media, Musik, Bibel och Allmän kurs. Det mesta av skolans undervisning sker i våra lokaler vid S:t Eriksplan, men vi har även externa kurser i Akalla, Uppsala, Västerås, på Cypern och vid flertal platser i Stockholm. Skolan startade 1943 i Rörstrand slott vid S:t Eriksplan och flyttade kort därefter till Kaggeholms Slott på Ekerö. År 2020 flyttade skolan tillbaka till Rörstrand slott. På skolan studerar cirka 150 kursdeltagare och lika många är knutna till skolans externa kurser. Omkring 35 hel- och deltidsanställda arbetar på Kaggeholm.

Pingtskolarna (PSK) är huvudman för Kaggeholms folkhögskola. Även Junes folkhögskola i Jönköping, Mariannelunds folkhögskola i Småland, Umeås folkhögskola i Västerbotten och Vinga folkhögskola i Göteborg är en del av PSK. Utöver det samarbetar skolan med flertal folkhögskolor inom landet.

Utbildningar:
Media TV-produktion
En tvåårig yrkesinriktad utbildning inom TV-produktion. Du lär dig allt om TV-produktion och berättande i form av text, grafik och inslag. Du deltar i studioproduktioner och tar fram olika TV-format. Media TV-produktion på Kaggeholm handlar om storytelling som berör. Vi ger dig förutsättningarna att arbeta med rörlig bild – där du vill.

Media Content-produktion
En tvåårig yrkesinriktad utbildning inom medie- och innehållsproduktion.Du lär dig att producera och förmedla content – att skapa relevant innehåll anpassat för olika format, kanaler och målgrupper. Du jobbar med text, bild, ljud (podd/radio), grafik och rörlig bild. Vi ger dig möjligheterna att gå din egen väg i medievärlden.

Det är Linda Karlsson, linda.karlsson@kaggeholm.se 076-696 40 78 som är kursföreståndare som har skickat in ansökan.

Kaggeholms folkhögskola
Rörstrandsgatan 5
113 41 Stockholm

Bild cred till Adam Ellertam

20231017