Medlemsträff

Den 13 mars klockan 18.00 är det dags för en ny medlemsträff. Denna gång fokuserar vi helt på Sveriges Kortfilmfestival 2024, både den nationella på Bio Rio i Stockholm 22-24 mars och den lokala på Hallunda Folkets Hus i Botkyrka den 13 april. Festivalernas producent Andreas Bjunér och konstnärliga ledare Aase Högfeldt pratar om festivalerna och svarar på era frågor. Ni får även komma med input om hur festivalen kan utvecklas och får information om möjligheten att vara volontär på festivalerna.

Årets festivaltema är ”Höj Rösten!” och du höjer din röst genom att göra en film om det du känner är viktigt, intressant eller roligt.

Sveriges Kortfilmfestival (SKFF) är Sveriges äldsta filmfestival (startade 1957!) och arrangeras årligen. SKFF skapar möjligheter för alla att visa sina filmer och tävla, gå på seminarium och föreläsningar. På festivalen finns tre tävlingsklasser; Individuella-, Filmskole- och Minutfilmsklassen. Vår målsättning är att hylla Sveriges bästa icke-kommersiella kortfilmer med ett nationellt intag. Vi lyfter film som främst görs i konstnärligt och icke kommersiellt syfte, samt initiera dialog och stimulerar utbyte mellan filmskapare oavsett nivå. Det är viktigt för oss att skapa band mellan alla filmskapare, oavsett bakgrund för att tillsammans visa på mångfalden inom filmkulturen.

Det spelar ingen roll om du har anmält en film eller bara är nyfiken på festivalen, alla medlemmar är välkomna på våra kostnadsfria medlemsträffar.

Anmäl dig här: medlemstraff@sfilm.se

20240226