Havanna Produktion

bestående av Björn Rallare (medlem i Sfilm) och Niklas Mertel Ekelund från Linköping och Peder Carlsson från Stockholm, är med sin tredje film, dokumentären Party Queens, med i årets upplaga av Tempo Dokumentärfestival i Stockholm i mars, Sveriges största dokumentärfestival.

Festivalprogrammet sträcker sig från hyllade internationella långfilmer till experimentella dokumentära verk, från verk av internationella regissörer till nya talanger. Och höns och hårdrock föll juryn på läppen i år i kategorin New Doc som Party Queens är del av. I New Doc är de nominerade filmerna gjorda av lovande men ännu oetablerade svenska filmskapare.

Det är extra roligt för oss att vara med där i år som en av endast åtta filmer i kategorin New Doc, det vill säga Sveriges mest lovande nya dokumentärskapare.

Ännu mer roligt är att vi är en underdog. Filminstitutet och SVT är två av aktörerna som står bakom Tempo och båda två har nekat oss stöd för Party Queens två gånger… men ändå är vi utvalda att vara med. Med hjälp av pannben, envishet och en i stort sett omöjlig budget med lite stöd från Film i Öst och Filmregion Sydost.

I Party Queens följer vi gitarristen i rockbandet BULLET, Hampus Klang, som bor på landet i Småland och när han klivit av bandets smått legendariska turnébuss så har han helt andra intressen. Han föder upp höns, och tävlar med dem på utställningar. Han tar fram en egen ras med – som heter Party Queens. Det är en varm dokumentär om att leva sin dröm, om en man som finner lyckan i två helt olika världar.

Efter två förhandsvisningar i vintras i Stockholm och Växjö samt en första officiell visning på Norrköpings Filmfestival är det dags för filmen att sprida sina vingar på festivaler världen över.

Havannas tidigare två filmer, Festival Of The Midnight Sun och Jag kommer väl hem kan ses på deras YouTube-kanal

Ni kan läsa mer här – Tempo Dokumentärfestival

 

20240305