Digital kurs ”Kortfilm: att möta sin publik”

Välkommen till en digital kurs uppdelad på två tillfällen, 8 och 15 maj kl 18:00-20:00 via Zoom. Du som gör film, är regissör eller producent kommer att få olika tips om både kortfilmsdistribution och webbkommunikation. Du kommer att få ta del av olika tankesätt kring hur du kan distribuera kortfilmer till festivaler samt hur du bäst kan nyttja sociala medier för att få ringar på vattnet med dina filmer, din karriär och dina festivalresultat.

Vi kommer bland annat att prata om anmälningar till festivaler, budget och strategi, plattformar, EPK och annat nödvändigt material. Vidare om sociala medier och algoritmer, känslomässigt språk och kommunikationsbibel.

Varje tillfälle ses vi i två timmar och det kommer att finnas tid för frågor. Max 25 deltagare per tillfälle, det går bra att närvara vid bägge eller endast en del av kursen. Kursen är till för Sfilms medlemmar och info om anmälan går ut till medlemmarna via Sfilms nyhetsbrev. Om du blir medlem nu kan du maila info@sfilm.se för mer info om anmälan. Zoomlänk skickas ut till anmälda innan kursstart.

Om kursledaren:

Monica Mazzitelli är regissör och manusförfattare, med tjugofem kortfilmer i bagaget. Hennes kortfilmer och videor har nått ut till 200 filmfestivaler och blivit belönade med priser och utmärkelser. Hon är också romanförfattare – med två utgivna romaner och en novellsamling samt över 50 berättelser, noveller, dikter och sångtexter – samt kultur- och samhällsskribent med fokus på feministiska frågor.

Varmt välkomna!

20230421