Workshop: Gestalta minnen på film

Välkomna till Sveriges filmförbunds femte omgång av konceptet ”Från idé till Verk”. Den här gången presenterar vi en online workshop med Adam Onishi (filmregissör/projektledare) i samtal med Toste Severin (manusförfattare/regissör).

Den här workshopen är en dialog som kretsar kring att gestalta minnen på film. Hur kan minnen och trauman kan vara en grund för inspiration i filmskapande?

Workshopen riktar sig till dig som är intresserad i filmkritik eller vill få inblick i filmskapande på ett personligt och mer intimt stadie samt få inspiration kring dina egna filmproduktioner. Adam och Toste ger exempel utifrån kortfilmen ”Lurad” (Toste Severin, 2021) och kommer använda den som ett exempel för en bredare konversation kring minnesbearbetning hur de gestaltas i hans film.

Toste Severin är en filmskapare som varit verksam i Stockholm, Malmö och Göteborg. Han har frilansat som fotograf och klippare, pluggat på Stockholms Konstnärliga Högskola, Fridhems Folkhögskola och går just nu första året av det Konstnärliga Kandidatprogrammet i film vid HDK-Valand. När det kommer till den egna konstnärliga praktiken har han alternerat mellan olika formmässiga uttryck, men har en extra stark dragningskraft till magisk realism och essäfilm med en komik. 2021 gjorde han bland annat essä filmen ”Lurad”, en film som relativiserar två personliga livshändelser där han känt sig lurad i livet och som var med i Uppsala Internationella Kortfilmsfestival, Sveriges Kortfilmsfestival samt Stockmotion.

Adam Onishi är en filmskapare som är uppväxt i Vallentuna, Stockholm. Han har studerat filmvetenskap och idéhistoria på Stockholms universitet. Samtidigt har han gjort ett flertal prisbelönta kortfilmer som har vunnit pris på bland annat Nordic Youth Film Festival och Stockmotion. För närvarande frilansar han som regiassistent och scripta.

När? Onsdag 26 oktober kl. 16.00 – 17.30.
Var? Workshopen genomförs på Zoom. Länken skickas ut till de anmälda innan respektive tillfällen.
Hur? Anmäl dig till adam.onishi@sfilm.se senast den 24 oktober. Skicka med namn och personnummer. Du kommer att få ett bekräftelsemail senast två dagar efter anmälan. För att delta krävs det att du har kamera och mikrofon på. 
Workshopen är gratis för medlemmar. 
Det finns ett begränsat antal platser till workshopen för att möjliggöra frågor, reflektioner och feedback för er som deltar. Anmäl dig i god tid för att säkra en plats!
Välkomna!