Ansök om att få en digital timme med en filmcoach i Sfilms nya coachsatsning!

Klipper du din film och har kört fast? Är du klar med första utkastet av ditt manus? Jobbar du med en dokumentär och vill ha idéer kring hur du kan gå vidare? Eller har du gjort en film som du önskar få feedback på, kanske också undrar vad du kan utveckla inför ditt nästa filmprojekt?

Nu är Sfilm stolta över att kunna erbjuda tio medlemmar att få feedback/coachning på sitt filmprojekt! Alla utvalda får en timme digital coachning var över Zoom tillsammans med en etablerad filmare som dessutom har stor erfarenhet av coachning/pedagogiskt arbete. Passa på att få feedback på ditt manus eller nya ögon på din klippning av Ellen Fiske eller Simon Elvås!

Det funkar så att du anmäler dig via detta formulär senast den 10 maj. Sedan väljs tio medlemmar ut. De 10 som väljs ut kommer att bli kontaktade via mail och presenteras på vår webbsida senast den 22 maj. Tyvärr har vi inte möjlighet att kontakta er som inte blir uttagna. De utvalda har möjlighet att komplettera med information och sedan hålls dessa coachsamtal någon gång mellan 22 maj-22 juni 2023, på en tid ni kommer överens om med er coach.

Vi kommer att sträva efter att välja ut en mångfald av projekt och projektägare. Målet är att välja projekt där det bedöms att den som genomför projektet kan få ut något av feedbacken.

För att ansöka, beskriv gärna vilken fas av projektet du är i. Det går bra att söka med en idé, ett manus, en klippning eller en färdig film. Det går också bra om du vill få feedback på någonting specifikt som exempelvis foto eller scenografi. Fundera också igenom vad du vill ha feedback på och varför.

Du ansöker genom att logga in på vår webbsida och där fylla i ett kort formulär. Det är inte möjligt att ansöka på annat sätt.

Klicka här för att ansöka

Mer om coacherna:
Ellen Fiske jobbar som dokumentärfilmsregissör. Hon är utbildad vid Nordens folkhögskola Biskops-Arnö och Stockholms Dramatiska högskola. Ellen har bland annat regisserat de prisbelönta dokumentärerna ”Josefin & Florin”, tillsammans med Joanna Karlberg, ”Scheme Birds” och ”Little to big” i regi tillsammans med Ellinor Hallin. Filmerna har vunnit priser på bland annat Tribeca Film Festival, Prix Europa och Guldbaggegalan. När hon inte gör film jobbar hon som lärare och mentor i dokumentärfilm på bland annat Biskops-Arnö, Stockholms Konstnärliga Högskola och nu senast som tutor på talangprogrammet Doc Forward i Helsingfors. Om Sfilms coachsatsning säger Ellen

”Jag ser fram emot att prata om din process. Det kan röra sig om estetiska, etiska eller praktiska utmaningar som du behöver lösa. Eller bara bolla idéer, du bestämmer! Jag hoppas också kunna inspirera och tillsammans med dig utforska berättelsens kärna och filmiska universum.”

Simon Elvås är utbildad regissör inom fiktion på Stockholms Dramatiska högskola och Fridhems folkhögskola. Simons filmer har ofta ett karaktärsdrivet drama i fokus men i en bakgrund av en större politisk fråga såsom vapenexport eller klimatkrisen. Simons film “Försvar” visades på festivaler såsom Stockholms Filmfestival, Nordisk Panorama och blev 2022 shortlisted till en student Bafta. Utöver sitt eget skapande så jobbar Simon med att lära ut den kreativa filmprocessen inom fiktionsfilm, förra hösten höll han tex i Film Stockholms “Nya röster fanzingo” samt gästledde en kurs på Stockholms Konstnärliga högskola. Simon om Sfilms coachsatsning:

”Sällan blir en film som man planerat, men där finns alltid mycket att vinna om man accepterar detta och ser vad man istället har framför sig. Som utomstående filmskapare är det ofta lättare att se just det, vart ett projekt är på väg och hur det kan finna sin rätta form för både filmen och dess skapare. Jag ser mycket fram emot att delta i denna satsning och möta skapare mitt i deras filmprocess!”

20230421