Från Idé till Verk: Workshop online med Mattias Olsson och Bronson Månsson

Välkommen till Sveriges Filmförbund och tredje omgången av konceptet ”Från Idé till Verk”. Den här gången presenterar vi en workshop online med Mattias Olsson (filmare/regissör) och Bronson Månsson (producent/projektledare).

Den här workshopen kretsar kring nollbudgetfilm och riktar sig till dig som är nybörjare eller vill få ny inspiration kring idé och manus för kortfilmsproduktion.

Under två kurstillfällen får du följa med i processen från en grundidé till grovarbetet med att skriva ett filmmanus. Du får ta del av Mattias och Bronsons tankar bakom arbetet med olika kortfilmer, allt från idé till bearbetning och diskutera slutresultatet.

Mattias och Bronson ger exempel på hur du enklast kan få en idé att växa från något litet, och verkligen nå målet, i stället för att satsa allt för stort på en gång och aldrig bli färdig.

Du får vara med och bearbeta olika varianter av hur ett manus kan filmas. Vilka vinklar och perspektiv är bäst? Hur kan små variationer i vad som visas påverka helheten? Vad händer om det är två kvinnor, eller två män, i stället för en kvinna och en man framför kameran?

Du får höra hur svårt det kan vara som regissör, när en kompis är skådespelare. Men får också exempel på hur man kan få det att fungera. Och hur ett misslyckande kan vara nyttigt och lärande för att utveckla sin förmåga att formulera och förmedla det man vill.

Mattias Olsson har regisserat flera nollbudgetkortfilmer, varav den senaste ”Besöket” har blivit uttagen till internationella filmfestivaler, bl.a. Woods Hole Film Festival i Massachusetts, och vunnit priser. Mattias jobbar även med content för YouTube där han bl.a recenserar film. Bronson Månsson är journalist, pedagog och projektledare. Han har producerat informations- och utbildningsfilmer, samt medverkat i bakgrunden på Mattias Olssons olika nollbudgetfilmprojekt.

När?

Lördag 27 nov 12.00 -13.30 och lördag 4 dec 12.00 – 13.30. Workshopen innehåller även en liten uppgift mellan de två kurstillfällena.

Var?

På Zoom. Länken skickas ut till de anmälda innan respektive tillfälle

Hur?

Anmäl dig till mattias.olsson@sfvforbund.se senast den 25 oktober. Du kommer att få ett bekräftelsemail senast två dagar efter anmälan. För att delta krävs det att du har kamera och mikrofon på. Arrangemanget sker i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet

Kursen är ett samarbete mellan Sveriges Filmförbund och Kulturens bildningsverksamhet