Hej!

Nu kanske du undrar var du har hamnat? Varmt välkommen till Sveriges Filmförbund (Sfilm)! Vi hette tidigare Sveriges Film- och Videoförbund (SFV) och är ett riksförbund som har funnits sedan 1940-talet. Det är inte första gången vi byter namn, tekniken förändras och orden och dess betydelse hänger med. En gång i tiden hette vi exempelvis Sveriges Smalbildsförbund, men det är länge sen nu.
I samband med namnbytet har vi även utvecklat den här sprillans nya webbsidan! Här kan du hitta mer info om oss och vår historia, läsa om hur den senaste workshopen gick och få reda på vad som är på gång. Lite längre fram kommer även alla våra medlemmar att kunna logga in här för att t.ex. söka stipendier eller anmäla sig till olika arrangemang.
Hos oss kan du alltså vara medlem, antingen direkt eller genom medlemskap i en filmförening eller filmskola. Som medlem kan du skicka in gratis filmer till våra filmfestivaler, engagera dig i en arbetsgrupp och mycket mera. Vi har fler än 1000 medlemmar och via vårt medlemsexklusiva nyhetsbrev har du chans att nå ut till dem alla. Är du inte medlem än har du möjlighet att bli enskild medlem här på sidan för 150 kr per år.
Du hittar oss även på Facebook och Instagram. Vi driver också landets äldsta filmfestival, nämligen Sveriges Kortfilmfestival, och den kan du läsa mer om här.

Så återigen, välkomna till Sfilm! Titta runt, maila oss om du har några frågor eller idéer.
Vi lovar att arbeta vårt yttersta för att film ska göras av alla, handla om alla och ses av alla!

Malmö november 2021
Freja Andersson
Ordförande Sveriges Filmförbund