Minutfilmskurs via Zoom (begränsat antal platser, först till kvarn)

Nu sätter vi i gång med minutfilmkurser i samarbete med Kulturens. Ett utmärkt tillfälle för dig som aldrig gjort film förut och vill testa på! Allting filmas och klipps ihop med mobilen och efter de 3 digitala träffarna kommer du ha din första minutfilm färdig. Att delta är gratis för medlemmar i Sveriges Filmförbund och kostar 200 kronor för övriga.

Under kursen kommer du få välja mellan att gå med Gustav eller Martin som presenterar sig här:

Gustav (bild till vänster)
Du som deltagare får chansen att utveckla och göra din egen minutfilm. Kanske är du intresserad av komedi eller kanske skräck, du väljer vilken berättelse som du vill göra. Fokus kommer ligga på berättelse och hur du faktiskt går tillväga för att realisera en film. För att delta i den här kursen behöver du ingen tidigare erfarenhet, det räcker gott att du har din egen mobiltelefon och ett friskt humör. I slutet av kursen anordnar vi en digital premiär där vi kollar på varandras filmer. Varmt välkomna.

Martin (bild till höger)
Precis som föregående talare behövs inga förkunskaper även för min kurs. Mitt hjärta bultar nog lite extra för det vackra i det oväntade jag har lite mer lutning åt drama och poesi. Jag har både jobbat och studerat inom filmljud och filmmanus och det är inte otroligt att min tyngdvikt kommer hamna just där. Vi varvar tekniska inslag med mer abstrakta samtal för att komma framåt med just din film. Hela kursen sker med mobilen och du kan redan nu testa att ladda ner appen Splice (tryck bort alla förslag om prenumerera).

Kurstillfällen:
Torsdag 5 januari kl 18-20:30
Torsdag 12 januari kl 18-20:30
Torsdag 19 januari kl 18-20:30

Anmäl dig via formuläret

Kursen är en folkbilningsaktivitet i samarbete mellan Kulturens och Sveriges Filmförbund.