Masterclass med Linda Elmborg, scenograf och rekvisitör

Söndagen den 19 februari, 18:00-19:30, håller Linda Elmborg i en masteclass om visuellt berättande – hur scenografi och kostym kan berätta och förstärka din historia

Linda Elmborg är scenograf, där hon bland annat gjort långfilmen Kungen av Atlantis och SVT-serien En mot En. Utöver det har hon jobbat som rekvisitör och attributör i 6 år och medverkat i svenska produktioner så som Vår Tid är Nu, Jägarna, Lassemajas Detektivbyrå och The Playlist.

Föreläsningen kommer fokusera på det visuella berättandet, där scenografi (i samarbete med mask och kostym) får förstärka filmens historia. Hur kan man berätta med hjälp av färg, form och material? Hon kommer gå igenom arbetsprocessen med att skapa ett visuellt uttryck, från manus till färdig bild.

Föreläsningen riktar sig till filmskapare, oavsett om du är regissör, manusförfattare, fotograf eller siktar på att själv jobba med scenografi är målet att föreläsningen ska inspirera till det egna berättandet.

Masterclassen sker online via zoom, och anmälan skickas till hej@lindaelmborg.com. Skriv ditt namn och gärna en liten presentation, så kan föreläsningen anpassas till deltagarna.

Bild ur filmen Princesspojken, foto: Richard Götze