Föreläsning producent/inspelningsledare

Sveriges Filmförbunds medlemmar har fått rösta fram vilka filmfunktioner de vill ha föreläsningar inom. Denna gång föll valet på “Producent” och “Inspelningsledare” och vi kan nu stolt presentera Frida Mårtensson och Johann Zollitsch för föreläsning i Sundbyberg på Kulturens Kansli. Detta är ett utmärkt tillfälle att få djupare kunskap i vad de olika filmfunktionerna gör.

Föreläsningar kommer vara uppdelade på två träffar:
Träff # 1 (Grundläggande) – kl 18-20:30 tisdagen 17 januari
Träff # 2 (Djupdykande) – kl 18-20:30 tisdagen 24 januari

Observera att du inte kan gå på båda filmfunktionerna utan behöver välja vilken du är mest intresserad av. Anmäl dig här innan söndag 15 januari kl 23:59

Frida Mårtensson är producent och driver produktionsbolaget Verket Produktion. Hon har bland annat producerat Jerry Carlssons kortfilmer Nattåget, Skuggdjur och Lyckad upptining av herr Moro. Hennes filmer har tävlat på festivaler som Venedig och Toronto och vunnit en rad internationella priser, bla Best Nordic Short på Nordisk Panorama. Just nu är hon aktuell med långfilmen ”Året jag slutade prestera och började onanera” i regi av Erika Wasserman som hade biopremiär i oktober och kommer på Netflix i vår.

Johann Zollitsch gick Dramatiska institutets film/TV producentlinje i slutet på 80-talet och började sedan på Sveriges Televisions Dramaavdelning som inspelningsledare. Efter femår som fast anställd flyttade Johann till USA 1992 och jobbade där som First Assistant Director (FAD) på bl.a. Universal Studios och Lucasfilm som då producerade ”Young Indiana Jones Chronicles”. Under de senaste åren har Johann arbetat omväxlande som FAD, Producent och Linjeproducent med serier och långfilmer som ”Sjukt oklar” med Clara Henry, Robssons”för TV4/C-more, ”Suedi” för Viaplay, ”Huss”, ”Snabba Cash” ”Hamilton 2” och ”Kvarteret Skatan”.

Folkbildningsaktivitet i samarbete med Kulturens.