Ny medlem: Sundbybergs Folkhögskola

Sveriges Filmförbund välkomnar filmlinjen vid Sundbybergs Folkhögskola som medlem i förbundet! Sundbybergs Folkhögskola är en mötesplats för människor från olika kulturer med olika erfarenheter och bakgrund. Skolans grundidé bygger på att varje deltagare ska bli sedd.

Filmlinjen vid Sundbybergs Folkhögskola är en är bred och heltäckande ettårig utbildning där eleverna får kunskaper inom alla filmens områden som regi, manus, klippning, filmfoto, ljud, ljus och filmproduktion. Under utbildningen gör de mängder av filmövningar och kortfilmer och utvecklar sin egen filmiska röst.

“En bred utbildning där man lär sig alla yrkesroller. Vi går igenom film i stort som konstform och hur film fungerar som språk. Vi lär oss hur man praktiskt jobbar med film för att kommunicera med sin publik.”, säger Nicklas, lärare på utbildningen.

“Film är något man gör tillsammans och att hitta varandra i det är nog bland det bästa som hänt i mitt liv”, säger Johan, elev.

“Vi gick med i Sfilm för att vi har samma värdegrund “Film ska göras av alla, handla om alla och ses av alla”. Ett medlemskap ger våra filmelever, som är i början av sitt filmlärande, möjlighet att nätverka och ta del av det som Sfilm arrangerar, evenemang och filmfestivaler m.m.”, berättar Tone, lärare på filmlinjen.

Du hittar mer info här: Filmlinjen – Sundbybergs Folkhögskola

Vill din skola eller förening söka om medlemskap i Sveriges Filmförbund gör ni det här: Föreningsmedlemsskap – Sfilm