Den 26 september 18.30-20.00

är det dags för en ny medlemsträff. Den första timmen gästas vi av regissören Lovisa Sirén
Lovisa skördade framgångar redan med sin debut- och examensfilm vid Folkuniversitetets Konstskola. Kortfilmen Himalaya (2012), belönades med utmärkelsen Bästa film vid Novemberfestivalen 2013 i Trollhättan. Med Pussy Have the Power, om fyra tjejer som ställer inför ett dilemma att sälja ut sin improviserade låts budskap mot framgång, vann Sirén Startsladden för bästa kortfilm på Göteborgs filmfestival 2014. Novellfilmen Baby fick premiär på Göteborgs filmfestival 2016 och långfilmsdebuten Maya Nilo (Laura )gick upp hösten 2022.

Vi kommer att rikta medlemsträffen mot ett samtal om vikten att göra samhällskritisk film i ett allt hårdare och kargare klimat. Samtalet leds av Andreas Bjunér. Den sista halvtimmen pratar vi mer kring ämnet och om samtalet med Lovisa Sirén.

För att anmäla dig till den här träffen, se info i vårt nyhetsbrev som går ut till alla medlemmar. Det går också bra att bli medlem nu och maila info@sfilm.se för att få instruktioner till att kunna delta.

Senare under hösten/vintern kommer vi att gästas av Pella Kågerman, Erika Wasserman, Marcus Carlsson och Salle Hilowle. Vi återkommer med datum för dessa träffar.

Andreas Bjunér

20230901