11 filmer på Baturu filmfestival i Shanghai

Den 16:e augusti visades äntligen, efter flera uppskjutna datum på grund av Corona, 11 filmer från Sveriges Kortfilmfestival på Bataru filmfestival i Shanghai, Kina. Under denna visning lyftes kvinnor som filmskapare och skådespelare och Sfilm har tillsammans med Baturu Filmfestival sammansatt programmet. Visningen stöttades av svenska generalkonsulatet i Shanghai.

”Baturu” är ett ord från manchuiska språket och betyder ”hjälte”, men användes av festivalen för att betyda ”kvinnlig hjälte”.

Ett filmsamtal online genomfördes med rubriken Jämställdhet inom film. I samtalet deltog Sveriges Kortfilmfestivals producent och konstnärliga ledare Aase Högfeldt och regissör Jingyu “Olivia” Liu från Shanghai, och modererades av Baturu festival. Inledande presentation och välkomnande gjordes av biträdande generalkonsul Jakob Holthuis. Filmsamtalet sågs av över 30 000 personer och filmprogrammet såg av över 10 000 personer.

Vi är oerhört stolta att ha fått presentera dessa 11 filmer på internationell nivå. Vi tackar Baturu Festival och Svenska Generalkonsulatet i Shanghai för att detta blivit möjligt.

De 11 filmerna i programmet som visades var:

I Have To Save The World a Little av Peppe Andersson

Bottled Emotions av Lovisa Miljeteig Lundqvist

The Debute av Johan Stavsjö

Dining Dead av Alexandra Li Letterfors

I Did Not Ask For It av Sandra Penzo

Together in Loneliness av Sara Dutta

The Hope av Agnes Brede

The Truth Is av Frida Spång

MOAI BÁHTARETNE (On the Run) av Liselott Wajstedt

We Shut Shit Down av Sophie Andersson

Mats/Maria av Klara Kristoffersson

Bild från filmen I Have To Save The World a Little av Peppe Andersson